Subscribe:

Wellness Coach Herbalife

marți, 7 ianuarie 2014

Cateva notiuni de baza despre elementele nutritive


La multi ani, 2014! Inca un an in care ne-am alimentat corect, am slabit sau am crescut masa musculara, am incercat diverse retete nutritive si ne-am imbunatatit sanatatea si forma fizica si mentala. 
Insa pentru ca toate astea sa fie perpetuate si in acest nou an, trebuie sa tinem cont de micile detalii care conteaza. Tocmai de aceea, prima postare din noul an are scopul sa va dea cateva notiuni de baza in ceea ce priveste elementele nutritive si sa va ajute sa adaptati putin alimentatia de zi cu zi la nevoile organismului. 
In primul rand e important sa fim constienti ca organismul uman este capricios: el are nevoie de anumite substante pentru a functiona corect. Unele dintre aceste elemente, cum ar fi aminoacizii, nu pot fi inlocuite cu nimic altceva, ceea ce ii face esentiali pentru corp. 
Aminoacizii sunt: arginina, histidina, izoleucina, leucina, lisina, metionina, fenilalalina, treonina, triptofanul, valina. Mai exista si alti aminoacizi, dar o parte dintre ei pot fi sintetizati de catre organism.
Aminoacizii sunt o parte componenta a proteinelor, despre care am mai vorbit in alte ocazii si stim deja cat de importante sunt.
Apoi avem glucidele, care se impart la randul lor in 3 grupe principale:

1. Zaharul asimilat direct (exemplul cel mai elocvent fiind glucoza).
2. Zaharidele (de pilda zaharoza, zaharul obisnuit): acestea nu se asimileaza direct, in schimb se hidrolizeaza
3. Polizaharide (celuloza de exemplu).

Mai exista bineinteles si alte elemente indispensabile, de care nu pot sa nu reamintesc: faimoasele vitamine! Aceste substante actioneaza in doze mici, dar lipsa lor din organism provoaca boli grave, bolile prin carenta sau avitaminozele. Excesul de vitamine pe de alta parte, provoaca si el boli: hipervitaminozele. 
Patru dintre vitamine sunt absolut necesare si nu ne putem lipsi de ele nici pentru foarte scurt timp. Acestea sunt vitaminele A, B, C si D. Cat despre celelalte, limita de siguranta e ceva mai mare. 
O cantitate considerabila de vitamina A si vitamina D se gaseste in uleiul de peste. De asemenea, vitaminele B1 si B2 se gasesc din abundenta in carnea de peste. 
Carenta constanta de vitamina C, aflata in fructele proaspete (!), in legumele verzi si, in general, in vegetale, provoaca o boala foarte problematica, anume scorbutul

Acum, ca de fiecare data, nu va voi lasa doar cu informatia, ci va voi oferi si cateva solutii practice, caci printre altele, trebuie sa fim si realisti si sa intelegem ca in societatea de azi si avand in vedere si stilul de viata modern, nu vom putea mereu (pret de 365 zile pe an) sa-i furnizam organismului toate aceste elemente din alimentele pe care le gasim la supermarket. Asadar sa le luam pe rand:

A. Pentru o proteina de calitate, care sa aduca toti aminoacizii esentiali corpului, fara surplusul de elemente nocive ce ar veni la pachet odata cu carnea sau lactatele din care le-am putea asimila, avem optiunea fantasticelor shake-uri nutritive Formula 1 Hebalife. Acestora le puteti adauga Pudra Proteica Personalizata si gustarile sanatoase - batoanele proteice. Fiecare dintre acestea va asigura un bun raport de calitate si cantitate a proteinelor (din sursa excelenta de soia si zer).

B. pentru a asigura necesarul zilnic de vitaminele A, B, C si D si alte vitamine si minerale importante, va puteti baza pe Formula 2, Schizandra si RoseOx si CellULoss. Fiecare in parte aduce un aport corect de vitamine si minerale organismului si fiecare are propriul rol. 

Deci, nu-mi mai ramane decat sa va doresc inca odata, un an nou minunat, presarat de multe bucurii, iubire si sanatate, cu speranta ca ceea ce v-am comunicat si va voi mai comunica prin intermediul acestui blog va va aduce pe drumul cel bun spre o alimentatie corecta!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu