Subscribe:

Wellness Coach Herbalife

duminică, 2 octombrie 2011

Cateva capcane de evitat la restaurant

Am vazut acest articol pe unul dintre site-urile oficiale ale companiei, si anume www.discovergoodnutrition.com. Mi s-a parut un articol ce merita redat, pentru ca, desi nu mancam poate atat de des la restaurant ca americanii, avem suficiente iesiri in oras, unde savuram diferite feluri de mancare, unele mai bune, altele mai putin bune (fara sa facem referire la gust).

Asadar, capcanele:

1. Nu deraiati de la planul dvs alimentar obisnuit: ar trebui sa aveti in general un plan de alimentatie general, de la care nu ar trebui neaparat sa va indepartati. Daca de obicei faceti o combinatie de proteine cu salata sau cruditati la pranz, ar trebui sa cautati ceva similar in meniu, si sa nu lasati ochii sa caute paste sau un sandwich.

2. Fiti atenti la mancaruri ce par mai sanatoase decat sunt! Sandwich-urile pot fi sanatoase daca sunt preparate cu carne slaba, legume si paine integrala, dar caloriile se aduna rapid daca adaugi branza ori maioneza, sau daca sandwich-ul e enorm. Aveti grija si la acele salate "sanatoase". O salata cu pui chinezeasca poate aduna mai mult de 1000 kcal datorita taiteilor crocanti si dressingului din plin.

3. Atentie la specialitatile zilei! Ospatarul poate veni cu o descriere care sa-ti lase gura apa a specialitatii, insa de cele mai multe ori specialitatea nu poate fi modificata, adica nu veti putea renunta la sos, sau nu veti putea evita prajirea pestelui in loc de prepararea acestuia la gratar.

4. Nu cadeti in capcana portiilor duble (super-size): trebuie sa fiti fermi cand vi se ofera mai mult decat doriti, chiar daca pare un chilipir. Cand vi se spune "Pentru doar 5 lei in plus puteti primi si o portie de cartofi" ganditi-va "pentru doar 5 lei o sa am 600 kcal in plus si 40 g de grasime".

5. Cititi cu atentie numarul caloriilor din meniu: un studiu recent arata - caloriile pe care le consumati pot fi cu pana la 20% mai multe decat spune meniul. Si de obicei, in meniu e relatat numarul de calorii per ingrediente, nu pentru tot felul de mancare, asa cum e servit. 

6. In ultimul rand, desi s-a mai spus adesea, merita repetat - portiile din restaurant pot fi uriase! Imparte antre-ul cu insotitorul tau, si comanda inca o portie de legume, iar ceea ce ramane ia acasa pentru mai tarziu. 

Deci, haideti sa fim mai constienti de ceea ce alegem si ce facem cand mergem sa luam masa in oras!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu