duminică, 2 decembrie 2012
Cum sa mananci light cand iesi in oras
Mesele in oras pot fi o adevarata provocare, mai ales cand esti intr-un proces de slabire sau vrei sa te mentii dupa o dieta. Poate va imaginati ca pastele cu fructe de mare din meniu sunt o optiune light, dar nu e chiar asa...
Ar fi poate mai simplu daca fiecare meniu ar include continutul nutritiv si caloric al tuturor preparatelor, insa pana atunci va trebui sa dobandim obiceiul de a studia cu grija meniul inainte de a comanda.
Iata cateva sfaturi in ce priveste mesele in oras:
1. Cauta restaurante cu specific japonez, grecesc (mediteraneean), suedez sau vietnamez! Bucatariile lor traditionale se numara printre cele mai sanatoase din lume.
2. La un restaurant italian pastele sunt bineinteles punctul forte, dar sosurile calorice ce le insotesc de obicei nu au cum sa-ti fie prielnice. Rezuma-te la un cocktail de fructe de mare, creveti la gratar sau un delicios aperitiv din pepene galben si prosciutto. Rosiile sunt o optiune buna, sub forma de supa sau suc proaspat, intrucat contin licopen, un puternic antioxidant. Poti savura si o portie de paste, dar asigura-te ca sunt in sos marinara, fara branza.
3. Intr-un restaurant american cred ca nici nu mai trebuie mentionata precautia pentru prajeli si portii mai mult decat generoase, astfel fiind destul de greu sa mananci dietetic. Totusi nu este o cauza pierduta daca gasesti in meniu carne de vita la gratar si o garnitura de legume fara sos.
4. La pizzerie ideal ar fi sa nu intrati. Insa daca nu aveti de ales, stati departe de sortimentele cu multa carne (prea mult sodiu si calorii, prea putine fibre), de bauturile carbogazoase si limiteaza desertul. O alegere cu care nu poti da gres este o salata-aperitiv fara dressing, un pahar de vin alb si daca nu se poate altfel, o portie mica de pizza cu blat subtire si legume.
5. Fast food: odata intrati acolo incercati sa nu va lasati condusi de simturi ci de logica! Chiar si salatele dintr-un fast-food au multe calorii, din cauza dressing-ului, asa ca e nevoie de atentie sporita. Poti lua o salata pe care sa o mananci simpla sau o portie de bucatele de pui, ce ramane inofensiva pentru silueta daca o mananci fara sosuri sofisticate.
6. Restaurantul chinezesc are ca mancare de baza orezul, asa ca mizeaza pe acest aliment usor cand mergi acolo. Daca este posibil, cere orez brun, este mai bogat in fibre decat cel alb. Alege alimente crude, preparate la abur sau fierte, nu prajite. O optiune grozava este salata de alge, dar si legumele cu diverse sosuri, preparatele pe baza de peste proaspat sau coltunasii. Evita puiul dulce-acrisor pane si prajelile. Ca desert, un compot de fructe exotice este suficient.
7. La restaurantul frantuzesc portiile tipice sunt mici, iar mancarea este de obicei usoara. Totusi, fiti atenti la sosurile ce pot adauga sute de calorii si la modul de preparare al mancarii. Alegeti o friptura mica de vita, miel, cocos sau o portie de fructe de mare, asezonata cu legume.
Asadar, pofta mare!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu