Subscribe:

Wellness Coach Herbalife

marți, 21 august 2012

Despre mentinere si de ce unele persoane nu o obtin




Mentinerea - un fel de final frontier pentru multi oameni. Dar, nu e chiar atat de greu! Trebuie doar sa stii ce ai de facut, si bineinteles, sa fii macar putin disciplinat. 
In primul rand, e bine sa stiti ca atat dupa ce urmati un program pentru controlul greutatii cu Herbalife, sau dupa o cura/dieta obisnuita, este necesar sa se tina un program special pentru mentinere. De ce? Pentru ca organismul este ca un arc atunci cand ii reducem caloriile (indiferent de modalitatea prin care facem acest lucru), iar daca dupa procesul de slabire, nu stabilizam organismul la un anumit numar de kg si un anumit numar de calorii, el va reveni la greutatea initiala la fel de usor cum o face un arc ce a fost strans, si i se da drumul brusc!
Un alt motiv, este faptul ca greutatea a fost acumulata in timp, e posibil ca organismul sa nu fi fost la acea greutate de ani de zile. Iar in momentul in care se incheie programul de slabire, organismul inca nu a implementat in memoria celulara noua greutate, asadar tendinta lui va fi sa readuca greutatea acolo unde a fost mai mult timp in ultima vreme. Deci, e extrem de important sa se tina cont de aceste lucruri daca vrem sa ne mentinem pe termen lung.
Acum, cum putem face sa ne mentinem usor, indiferent daca am tinut un program de control al greutatii, ori pur si simplu vrem sa avem greutatea actuala pe termen lung? Foarte simplu!

In primul rand, e esential sa ne decidem cum vrem sa fie mentinerea. Pentru cei ce au tinut un program pentru controlul greutatii cu Herbalife, exista 2 posibilitati:

  1. Fie continuam exact ca la programul de mentinere, adica mancam un shake pe zi si doua mese, continuam sa bem cantitatea necesara de apa, si avem 2-3 gustari sanatoase intre mese.
  2. Fie mancam 3 mese si 2 gustari, avand grija la calorii si la cantitatea de apa.
Asadar, e relativ simplu. Desigur, multor persoane li se pare greu sa inceapa sa manance 3 mese pe zi, in conditiile in care in general nu mancau decat una sau maxim doua. Drept urmare, cei ce au finalizat un proces de control al greutatii sau mentinere cu Herbalife, prefera varianta de un shake si doua mese, caci e mult mai comod, mai simplu si mai practic.

Eu am doua exemple concludente, ale unor persoane pe care eu le-am ajutat sa slabeasca, si se mentin usor in continuare.
Primul este al mamei mele, care a slabit 6,5 kg in 2 luni si se mentine de 5,4 ani. Ea a ales sa continue chiar si dupa ce a terminat cele 2 luni de mentinere, cu un shake si doua mese. Unul din motivele principale a fost exact cel de care va spuneam mai devreme! Pentru ca ii era mult mai usor, mai ales dimineata (micul dejun fiind luat cu Formula 1), cand nu mai trebuia sa stea sa curete firmituri sau sa gateasca. Un altul mai important chiar, era ca ea a fost o persoana ce nu putea manca dimineata. Pur si simplu. Nu manca nici macar un fruct, caci nu ii permitea inceputul de gastrita pe care il avea. Pentru ea, shake-ul a venit ca o manusa, el fiind si un pansament gastric foarte bun.

Al doilea exemplu este al unui client, Alexandru - barbat de data aceasta -  care dupa ce a incheiat programul de mentinere, a ales sa continue cu 3 mese obisnuite, 2 gustari, apa in cantitatea necesara si jogging zilnic (lucru pe care il facea inca dinainte sa tina programul de controlul greutatii cu Herbalife). Se mentine fara probleme de 4,5 ani!

Acum, stiu ca teoria e teorie si practica ne omoara, drept urmare sunt o multime de oameni care nu reusesc sa se mentina. Unul dintre motivele principale este depasirea caloriilor! Oamenii nu realizeaza cate calorii consuma efectiv, si cate calorii ard. Ca sa va dau un exemplu mai practic, haideti sa luam un pahar. El are o limita. Daca turnam mai mult lichid decat incape, da pe dinafara. Ei bine, si organismul nostru are o limita (fiecare in parte are limita sa), insa in cazul acestuia, daca limita e depasita, nu "dam" pe dinafara. El isi face rezerve. Adica tot ceea ce e in plus, organismul il va depozita sub forma de rezerve de grasime. Acestea se pot observa sau nu, intr-o prima faza. La unele persoane organismul depunde pe langa organe, la altele pe interiorul vaselor de sange, la altele sub forma de celulita sau colacei.
Insa asta se observa/simte in timp. Organismul poate acumula in luni sau ani si abia apoi sa "dea pe dinafara", adica sa se observe la exterior. Drept urmare, este normal sa nu ne mentinem pe termen lung daca depasim caloriile. 
Din acest motiv Herbalife este o solutie ideala pentru cine vrea sa se mentina usor, shake-ul Formula 1 ajutand la incadrarea usoara in numarul de calorii zilnic.

Apa este si ea destul de importanta in procesul de mentinere. Pentru ca aceasta nu trebuie bauta numai cand ne e sete, ci intr-o cantitate personalizata in functie de numarul kilogramelor, in mod constant (indiferent ca este vara sau iarna). Iar daca aceasta cantitate nu este livrata organismului zilnic, in mod constant, acesta va incepe sa retina lichide. Iar asta se traduce in kilograme si centimetri in plus. 

Si nu in ultimul rand, mesele! Esentiale in procesul de mentinere, ele trebuie sa fie 3 pe zi, fara exceptie (sau ma rog, cu foarte foarte putine exceptii), indiferent sub ce forma vin, fie ca sunt mese obisnuite, sau una dintre ele este shake.
Daca una dintre mese este sarita in mod constant, atunci asteptati-va ca in cateva luni organismul sa incepe sa acumuleze kilograme in plus. Motivul este incetinirea metabolismului, care este "construit" sa primeasca la intervale egale de timp o anumita cantitate de nutrienti sub forma de hrana.

Sunt inca multe de dezbatut in ceea ce priveste mentinerea, insa am sa le mai trec in revista si cu alta ocazie. Oricum, ce e bine sa retineti clar este ca mentinerea este aproape mai importanta decat slabirea, si este un proces ceva mai complex decat aceasta din urma.  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu