Subscribe:

Wellness Coach Herbalife

sâmbătă, 19 mai 2012

Detoxifierea


Multa lume isi doreste sa faca o curatare generala a organismului din cand in cand. Marea majoritate a persoanelor ce isi doresc acest lucru il considera implinit in urma perioadelor de post. Nu este deloc asa. 
Detoxifierea e un proces complex si de durata. O detoxifiere completa la nivel celular are loc in aproximativ 3 luni de zile si se face printr-un program special conceput in acest sens. O detoxifiere minima poate fi aceea a tractului digestiv (responsabil in mare parte de buna noastra functionare), care dureaza minim 21 de zile.
Tin sa mentionez ca o curatare corecta nu poate fi facuta doar din alimente obisnuite, ci si ajutata de suplimenti naturali. De ce? Pentru ca alimentele sub o forma sau alta le preparam, iar prin simpla lor gatire, isi pierd o multime de elemente nutritive (in proportie de 70%) si uneori organismul le poate percepe chiar ca toxine!
In plus, e aproape imposibil sa reusim sa determinam masura in care respectivele alimente sunt naturale (cu exceptia in care avem propria noastra sera, in care sa cultivam numai produse bio).  

Lasand asta la o parte, ganditi-va cum este un organism care nu a fost curatat niciodata, sau de 25 ani, de 15 ani sau chiar de 5 ani...Este exact ca o casa in care nu s-a facut niciodata curatenie generala! Greu de imaginat, nu?
A incerca sa-l curatam folosind doar alimente obisnuite, e ca si cum am incerca doar sa stergem praful la suprafata in respectiva casa... Egal cu 0.
Pe langa asta, in pliurile colonului nostru se strang de-a lungul timpului toxine inevitabil, din cauza procesului digestiv, si din cauza carentei de fibre din alimentatie. 
Astfel ca in timp apar dureri de cap, constipatii, imposibilitate de a asimila elementele nutritive, probleme de imunitate si asa mai departe.

Ce e de facut? Specialistii recomanda ca de 2 ori pe an sa facem un proces de detoxifiere generala. Cum? Prin respectarea unor principii nutritive corecte in alimentatia de zi cu zi, si prin suplimentarea acestei cu plante tabletizate.
 Eu personal am facut si fac acest proces anual, sprijinita de produsele Herbalife, insa prima data cand l-am realizat, nu a fost tocmai cea mai frumoasa experienta avuta... Am avut senzatie de greata timp de 3 zile, constipatie accentuata (eu confruntandu-ma oricum cu problema) si per total nu a fost deloc placut. Dar am rezistat si ma felicit si in ziua de azi pentru asta, ca sa nu mai spun ca ii multumesc indrumatoarei mele, care mi-a fost aproape si mi-a explicat ce se intampla pana cand am trecut de acele zile.

Ce reactii poate avea o detoxifiere facuta pentru prima data? O lista ar suna cam asa:

1. dureri de cap
2. ameteli usoare
3. greata/voma
4. constipatie/diaree
5. stari de moleseala

Astea sunt doar cateva, ele pot varia de la organism la organism, si la unele persoane pot sa si lipseasca complet, in functie de gradul de "intoxicare". Cel mai simplu mod de a le diminua, este sa bem multa apa (nu ceai sau alte lichide, ci apa plata), echivalentul a minim 2 litri pe zi. Este singura care ajuta la eliminarea mai rapida a primelor toxine desprinse de prin colon si de pe celule. Un alt ajutor vine din partea legumelor crude, care prin aportul de fibre, vitamine si minerale ajuta de asemenea la eliminarea mai rapida a toxinelor.


O alta intrebare care poate sa apara este ce presupune un program de detoxifiere? Ei bine, vestea buna e ca orice program Herbalife, fie ca este unul pentru controlul greutatii, pentru anumite probleme specifice, sau pur si simplu unul de alimentatie corecta, este totodata si unul de detoxifiere.
Insa exista, pentru acele persoane care sunt perfect ok cu toate aceste aspecte (greutate optima, alimentatie cat de cat echilibrata, fara probleme de sanatate) si un program specific de detoxifiere, compus din Formula 1, Formula 2, Activator Celular, Aloe Drink (simplu sau cu aroma de mango), Fibre si Ierburi, Ceai Thermojetics, Schizandra si RoseOx. 
Un astfel de program are pretul de 731 lei (echivalent cu 73 puncte de fidelitate) pe luna, si este necesar a fi tinut pe o perioada de minim 3 luni
Ce pot sa mai spun decat spor la "curatenie" celor care ati inceput-o, iar celor care nu, nu mai stati pe ganduri, caci toxinele duc la nasterea celulelor bolnave, care in timp ajung sa fie celule canceroase. Nu cred ca merita sa isi asume nimeni riscul asta vreodata!
 
 

2 comentarii:

detoxifierea colonului spunea...

Problema detoxifierii organismului este una destul de complicata si delicata.Trebuie avut in vedere o alimentatie sanatoasa si de asemenea un regim de viata sanatos. Daca vrem sa ne pastram sanatatea trebuie sa punem accent pe detoxifierea organismului

GeminiGirl spunea...

Corect. Multumesc pt adaugire.

Trimiteți un comentariu